Bilde: FN: Massive menneskerettighetsbrudd i Myanmar

FN: Massive menneskerettighetsbrudd i Myanmar

Menneskerettigheter • 15. mars 2017

Landets sivile regjering må svare for sivilbefolkningens lidelser, mener FNs spesialrapportør. - Ansvaret for overgrepene hviler utvilsomt på hærsjefen, og det internasjonale samfunnet må legge press på rett sted. Å skyte på den sivile regjeringen er akkurat det militæret vil, sier daglig leder Audun Aagre til Bistandsaktuelt.

Bilde: Religiøs frihet for hvem?  
Kilde: Christian Solidarity Worldwide

Religiøs frihet for hvem?

Religionsfrihet • 14. mars 2017

Myanmars reformprosess førte til politisk liberalisering, men samtidig restriksjoner på religiøs frihet konkretisert gjennom fire lover for "beskyttelse av rase og religion" vedtatt i 2015. Iselin Frydenlund analyserer bakgrunnen for disse lovene i Nordic Journal of Human Rights.

Bilde: 94 000 rohingyaer fortsatt på flukt 
Kilde: UNHCR/Ikterrudin Mohammed Bayzid

94 000 rohingyaer fortsatt på flukt

Rohingya, Myanmar • 08. mars 2017

Dette er antallet etter oktober i fjor. 74 000 av disse flyktet til Bangladesh og befinner seg fortsatt der. Rundt 20 000 er internt fordrevne i Rakhine-staten. Det er stort behov for livreddende humanitær hjelp, men dette hindres av strenge restriksjoner. Reliefweb.

Bilde: Må fjerne hindre for næringsliv 
Kilde: Åse Sand.

Må fjerne hindre for næringsliv

Økonomi, utvikling • 07. mars 2017

Små og mellomstore bedrifter kan være avgjørende for en rettferdig økonomisk vekst, men antall bedrifter i Myanmar er svært lavt sammenlignet med nabolandene. Myndighetene må legge bedre til rette for etablering av næringsvirksomhet, mener UNDP Myanmar. Frontier Myanmar.

Bilde: FN vil ha uavhengig undersøkelse av rettighetsbrudd 
Kilde: Jean-Marc Ferré/UN photo

FN vil ha uavhengig undersøkelse av rettighetsbrudd

Menneskerettigheter • 15. mars 2017

Ofre og Myanmars befolkning fortjener å få sannheten, mener Yanghee Lee, FNs spesialrapportør for menneskerettigheter i Myanmar. Hun peker særlig på drap av sivilsamfunnsaktører, situasjonen i Rakhine-staten og i nordøst i Shan- og Kachin-statene. FN (OHCHR).

Bilde: Ønsker flere kvinner i fredsprosessen 
Kilde: NLD Office

Ønsker flere kvinner i fredsprosessen

Kvinnedagen, Myanmar  • 09. mars 2017

I anledning kvinnedagen sa Aung San Suu Kyi at hun ønsker minst 50 prosent kvinner i fredsprosessen. Freds- og kvinneaktivist May Sabe Phyu er glad for dette, men understreker at tilstedeværelse ikke er nok og at kvinner må gis posisjoner med makt. Irrawaddy.

Nettsiden støttes av Norad | Design: Ingrid Apollon | Publiseringssystem fra Noop | Toppfoto: Simen Myrberget