Nødhjelp til Burma nødvendig

Tips en venn  • Utskriftsversjon Naturkatastrofe • 05. mai 2008

Burma trenger øyeblikkelig nødhjelp og internasjonale hjelpeorganisasjoner må få tilgang til de katastroferammede områdene i Burma, krever Inger Lise Husøy, daglig leder i Den norske Burmakomite. Tallene på omkomne er nå offisielt oppe i nærmere 4 000.

- Situasjonen etter syklonens herjinger kan føre til en humanitær katastrofe om man ikke raskt får sendt inn drikkevann og medisiner, sier Husøy.

Infrastrukturen i de rammede områdene har kollapset, vann- og elektrisitetforsyningen har brutt sammen og det er stort behov for tak over hodet for den hundretusener som er rammet. Det er nå regntid i Burma som vil vare fram mot oktober.

- Militærregimet i Burma varslet ikke sin egen befolkning om farene for syklonen. Det ble ikke iverksatt evakuering eller forberedelser som kunne redde menneskeliv og redusere skadeomfanget. Etter syklonens herjinger fortsetter militærjuntaen å ignorere de humanitære behovene for de katastroferammede. FN må sette press bak kravet om å få sendt nødhjelp inn i landet, avslutter Inger Lise Husøy.

For mer informasjon, ring Inger Lise Husøy på telefon 97 97 83 83.

Tips en venn

X

Nettsiden støttes av Norad | Design: Ingrid Apollon | Publiseringssystem fra Noop | Toppfoto: Simen Myrberget