Krever sterkere FN-engasjement

Tips en venn  • Utskriftsversjon Pressemelding • 06. august 2008

FN må øke sitt engasjement overfor Burma krever Den norske Burmakomité i forbindelse med at demokratibevegelsen i disse dager markerer at det er 20 år siden det store opprøret den 8. august 1988.

Det er anslått at 3 000 ble drept. 2 052 politiske fanger sitter i dag i burmesiske fengsler.

- Alle politiske fanger, deriblant Aung San Suu Kyi som sitter i husarrest, må settes fri. FN må i samarbeid med ASEAN-landene, India og Kina ta ansvar for at den uutholdelige situasjonen for Burmas befolkning må ta slutt, sier daglig leder Inger Lise Husøy i en kommentar og viser til at demokratibevegelsen er villige til å samarbeide med militærjuntaen for å fremme demokrati og utvikling i Burma.

- Antallet politiske fanger er nær fordoblet siden Safran-revolusjonen i fjor høst. Syklonen i mai påførte befolkning store menneskelige lidelser. Burma trenger demokratiske reformer for å utvikle landet økonomisk og politisk sier Inger Lise Husøy i en kommentar.

Den norske Burmakomité og Burma Nationalities Association - Norway vil markere dagen med et arrangement på Menneskerettighetshuset i Oslo.

___________________________________________________
For ytterligere kommentarer, kontakt daglig leder Inger Lise Husøy på telefon 97 97 83 83 eller styreleder Harald Bøckman på telefon 94 14 38 38.

Tips en venn

X

Nettsiden støttes av Norad | Design: Ingrid Apollon | Publiseringssystem fra Noop | Toppfoto: Simen Myrberget