Ett år siden syklon herjet Burma

Tips en venn  • Utskriftsversjon Naturkatastrofe • 05. mai 2009

2. mai er det ett år siden syklonen Nargis herjet over store områder av Irrawaddy og Rangoon i Burma. 2.4 millioner ble direkte berørt og mer enn 138 000 ble meldt døde eller savnet.

450 000 hjem ble tatt av syklonen og 350 000 ble påført store skader. Mer enn 500 000 mennesker, inkludert 200 000 barn, lever i midlertidige teltleire og de humanitære behovene er fortsatt store.

Det er stor mangel på rent vann, mat og andre nødvendighetsartikler og derfor er det fortsatt stort behov for internasjonal hjelp, sier Inger Lise Husøy, daglig leder i Den norske Burmakomité. Hun viser til at 240 000 mennesker som bor i isolerte områder ikke har adgang til rent vann. Mange traumatiserte barn oppholder seg i templer og midlertidige leirer. Store deler av den syklonrammede befolkningen, som i hovedsak er fiskere og bønder, har ikke kunnet ta opp igjen arbeidet sitt.

Burma er det landet som mottar minst internasjonal hjelp i verden.

- Økt internasjonal hjelp er nødvendig selv om Burmas militærjunta gjør arbeidet vanskelig for de hjelpeorganisasjonene som er tilstede i Burma. Det internasjonale samfunnet må ta mer ansvar for den burmesiske befolkningens lidelser, sier Husøy.  

Kontakt:  
Inger Lise Husøy, daglig leder, Den norske Burmakomité.
Mobil: 97 97 83 83

Tips en venn

X

Nettsiden støttes av Norad | Design: Ingrid Apollon | Publiseringssystem fra Noop | Toppfoto: Simen Myrberget