Bilde: Viktig LO-vedtak om fortsatt sanksjoner mot Burma 
Kilde: Den norske Burmakomité

Viktig LO-vedtak om fortsatt sanksjoner mot Burma

Tips en venn  • Utskriftsversjon Pressemelding • 15. mai 2009

Den norske Burmakomité mener at LOs kongressvedtak i dag om fortsatt målrettede sanksjoner mot militærjuntaen og krav om at Statens Pensjonsfond selger seg ut av selskaper i Burma er viktig.

- Utviklingsminister Erik Solheim har ved å varsle kursendring skapt usikkerhet om hva som er norsk utenrikspolitikk overfor Burma. Vi håper det klare vedtaket fra LO-kongressen om fortsatt sanksjoner vil bidra til at Norges sanksjonspolitikk ligger fast, sier Inger Lise Husøy, daglig leder i Den norske Burmakomité. 

- En endring av sanksjonsregimet må være del av forhandlingene mellom juntaen og den demokratiske opposisjonen og juntaen må vise seg villig til å innføre demokratiske reformer før sanksjonene heves, sier Husøy som advarer mot kursendringer som militærregimet i Burma vil ta til inntekt for seg selv.

Den norske Burmakomité er også glade for at den største arbeidstakerorganisasjonen så klart understreker at det ikke er etisk riktig at nordmenn skal få betalt sine pensjoner gjennom utbytting av fattige mennesker i Burma.

Kontakt:  
Inger Lise Husøy, daglig leder, Den norske Burmakomité.
Mobil: 97 97 83 83.

Se uttalelse fra LO, om Burma nederst på siden: http://www.lo.no/kongressen/Taler/Internasjonal-solidaritet-og-et-anstendig-globalt-arbeidsliv/

Tips en venn

X

Nettsiden støttes av Norad | Design: Ingrid Apollon | Publiseringssystem fra Noop | Toppfoto: Simen Myrberget