Bilde: Løslatelse av Aung San Suu Kyi?

Løslatelse av Aung San Suu Kyi?

Tips en venn  • Utskriftsversjon Pressemelding • 25. januar 2010

En burmesisk minister skal ha sagt at Aung San Suu Kyi vil bli løslatt i november i år. "Hvis nyheten om løslatelse i november stemmer er ikke det positivt for Aung San Suu Kyis anke på husarresten," sier Inger Lise Husøy, daglig leder i Den norske Burmakomité.

- Hvis nyheten om løslatelse i november stemmer er ikke det positivt for Aung San Suu Kyis anke på husarresten, hvor en avgjørelse i høyesterett forventes i løpet av noen uker. Det vil selvfølgelig være svært gledelig hvis Suu Kyi blir løslatt, men det bør skje i forbindelse med ankesaken, ikke i november, sier Inger Lise Husøy, daglig leder i Den norske Burmakomité. 

Juntaen planlegger valg i 2010, men har ikke annonsert tidspunkt. Det har tidligere kommet informasjon om at valget vil bli holdt i oktober, men verken dette eller siste melding om løslatelse av Suu Kyi i november er bekreftet av uavhengige kilder. Dommen på 18 måneders husarrest ville uansett ha gått ut i november.

- Løslatelse av Aung San Suu Kyi kort tid etter valget vil være en ren avledningsmanøver for å få fokus bort fra hvordan valget er gjennomført. Det er ingen som tror at det vil bli fritt og demokratisk, sier Husøy. 

Den norske Burmakomité mener det er svært viktig at det internasjonale samfunn fortsatt arbeider for en umiddelbar løslatelse av Aung San Suu Kyi og landets mer enn 2100 politiske fanger, og ikke lar perioden fram mot valget bli et hvileskjær i internasjonal Burma-politikk.

Kontakt:
Inger Lise Husøy, daglig leder, Den norske Burmakomité, mobil: 97 97 83 83.

Tips en venn

X

Nettsiden støttes av Norad | Design: Ingrid Apollon | Publiseringssystem fra Noop | Toppfoto: Simen Myrberget