Bilde: Fredriksen må trekke seg ut av Burma 
Kilde: Den norske Burmakomité

Fredriksen må trekke seg ut av Burma

Tips en venn  • Utskriftsversjon Pressemelding • 28. april 2010

Den norske Burmakomité er opprørt over at John Fredriksens riggselskap Seadrill opererer i olje- og gassektoren i Burma hvor menneskerettighetsbrudd er utbredt og velkjent. Vi oppfordrer Fredriksen til å kutte alle aktiviteter i Burma.

Norwatch rapporterer i dag at Seadrill har leid ut to rigger for boring etter olje i Burma det siste året til australske Twinza Oil, som er operatør for et oljefelt utenfor Burma. Selskapet skal nå være i forhandlinger om ny kontrakt.

- Tvangsarbeid, tvangsflytting, voldtekt og drap er direkte knyttet til olje- og gassindustrien i Burma. Olje og gass er også juntaens viktigste inntektskilde, som bidrar til å opprettholde regimet og undertrykkingen av folket. Vi synes det er helt uakseptabelt at et norsk selskap bidrar til dette og oppfordrer Fredriksen til ikke å forlenge kontrakten i Burma. Samtidig mener vi at norske myndigheter må følge opp egen politikk og være tydeligere på at norske selskaper ikke bør inn i Burma, sier Inger Lise Husøy, daglig leder i Den norske Burmakomité.

Dokumentasjon på menneskerettighetsbrudd i olje- og gassprosjekter i Burma er godt dokumentert.

I sin rapport til Menneskerettighetsrådet i mars tok Tomás Ojea Quintana, FNs spesialrapportør for menneskerettigheter til Burma, for første gang opp denne dokumentasjonen og sammenhengen mellom militære sikkerhetsstyrker i olje- og gassindustrien og omfattende rettighetsbrudd overfor sivilbefolkningen.

Kontakt:
Inger Lise Husøy, daglig leder, Den norske Burmakomité, mobil: 97 97 83 83.

Se også:
Norwatch: Fredriksen borer i Burma.

Tips en venn

X

Nettsiden støttes av Norad | Design: Ingrid Apollon | Publiseringssystem fra Noop | Toppfoto: Simen Myrberget