Bilde: Norges engasjement med juntaen utfordret på seminar 
Kilde: Hans Petter Bergli

Norges engasjement med juntaen utfordret på seminar

Tips en venn  • Utskriftsversjon Valget 2010 • 30. april 2010

På et seminar om det planlagte valget i Burma i år understreket Jared Genser overfor statssekretær Gry Larsen at dialog med regimet ikke er noe nytt som Norge nå setter i gang, men har blitt forsøkt utallige ganger uten resultat.

Det kommende valget ble diskutert på seminaret Burma elections 2010: opportunities and challenges på Litteraturhuset 26. april. Kjell Magne Bondevik åpnet seminaret med å understreke at Burma er i en kritisk fase.

Paneldeltakerne representerte flere viktige aktører: statssekretær Gry Larsen, nylig hjemkommet etter besøk i Burma, Jared Genser, Aung San Suu Kyis internasjonale advokat, Nang Seng, Burma Campaign UK og representant for de etniske gruppene, og Aye Chan Naing, sjefsredaktør i Democratic Voice of Burma. Harald Bøckman, styreleder i Den norske Burmakomité oppsummerte til slutt.

Les mer om seminaret.

Jared Genser hadde en kronikk i VG dagen etter seminaret hvor han oppfordrer norske myndigheter til å sette klare krav om demokratiske endringer til juntaen før man utvider engasjementet i Burma.
27. apr: How Norway's Engagement with Burma Could Make a Difference, VG.

Morgenbladet fulgte opp med en artikkel fra seminaret med fokus på Jared Gensers kritiske syn på norsk Burma-politikk og troen på dialog i et land som Burma.
30. apr: Dialogens grenser, Morgenbladet.

Tips en venn

X

Nettsiden støttes av Norad | Design: Ingrid Apollon | Publiseringssystem fra Noop | Toppfoto: Simen Myrberget