Bilde: USA vil ikke akseptere Than Shwe som sivil leder 
Kilde: Irrawaddy, bakgrunnsbilde: Altsean

USA vil ikke akseptere Than Shwe som sivil leder

Tips en venn  • Utskriftsversjon Valget 2010 • 31. august 2010

USA vil ikke godta Than Shwe som sivil leder etter valget. Uttalelsen kom etter at toppskiktet i juntaen angivelig hadde fratrådt sine militære stillinger.

Flere høystående militære ledere har fratrådt sine stillinger og blitt sivilister for å gjøre seg klare til å ta viktige roller etter valget 7. november. Angivelig var Burmas øverste leder Than Shwe og juntaens nummer to og tre, Maung Aye og Thura Shwe Man blant disse, ifølge Irish Times.

Dagen etter avviste Than Shwe dette på sin egen måte ved å få statlig media til referere til både hans militære tittel og som leder for juntaen. Se Wall Street Journal / AP.

De andre omrokkeringene er ikke offentlig bekreftet, men hvis det stemmer vil dette i så fall bekrefte kritikken av valget som en farse hvor militære kun skifter klær. Makten vil fortsatt ligge i de samme hender.

Nyheten om at juntaledelsen hadde gått ut av sine militære stillinger ble ikke mottatt positivt av USA, melder Irrawaddy.

- En diktator i sivile klær er fortsatt en diktator, sa talsperson for amerikanske myndigheter P. J. Crowley.

Selv om det i denne gang ikke stemte at Than Shwe var gått ut av juntaen ga det et viktig signal fra USA om at det ikke vil bli godtatt.  

Tips en venn

X

Nettsiden støttes av Norad | Design: Ingrid Apollon | Publiseringssystem fra Noop | Toppfoto: Simen Myrberget