Bilde: Lytt til Aung San Suu Kyi 
Kilde: Trond Viken, UD.

Lytt til Aung San Suu Kyi

Tips en venn  • Utskriftsversjon Demokratiprosessen • 16. november 2011

I en replikk til utviklingsminister Erik Solheim oppfordrer Den norske Burmakomité han til å lytte til Aung San Suu Kyi og opposisjonen.

16. november 2011
Replikk i Dagbladet

Inger Lise Husøy, daglig leder
Åse Sand, informasjonsansvarlig
Den norske Burmakomité

I et innlegg 9. november ber vi utviklingsminister Erik Solheim om ikke å selge sanksjoner overfor Burma for raskt etter at han har tatt til orde for at de bør avvikles i takt med en positiv utvikling i landet.

Solheim skriver i sitt svar at det er nå Burma ber om norsk støtte. Det bør de få, slår han fast. Vi ønsker ikke å bremse en positiv utvikling i Burma. Men hvem definerer denne utviklingen? Opposisjonsleder Aung San Suu Kyi har understreket at det er for tidlig å heve sanksjonene, antagelig fordi hun ser at det gjenstår mange utfordringer og at myndighetene må ha mer å vise til før hun tror på en reell reformprosess.

Norge har vært en sterk støttespiller for den burmesiske opposisjonen siden Suu Kyi fikk Nobels fredspris. Det bør vi fortsette med. Sanksjonene er Suu Kyis viktigste forhandlingskort. Det er ikke opp til Solheim å avgjøre når dette kortet har mistet sin verdi. Nettopp for at det ikke skal gå galt i Burma bør han lytte til opposisjonen som kjenner den politiske konteksten best. 

Tips en venn

X

Nettsiden støttes av Norad | Design: Ingrid Apollon | Publiseringssystem fra Noop | Toppfoto: Simen Myrberget