Bilde: Suu Kyi tryggere med NLD som lovlig parti 
Kilde: Mizzima

Suu Kyi tryggere med NLD som lovlig parti

Tips en venn  • Utskriftsversjon Pressemelding • 18. november 2011

Aung San Suu Kyis parti, Den nasjonale liga for demokrati (NLD), har i dag vedtatt at det skal registrere seg som et lovlig parti. Det åpner for at Suu Kyi kan stille til valg. Den norske Burmakomité støtter NLDs vedtak.

Den norske Burmakomité
Pressemelding
18. november 2011

- Dette er en viktig og riktig beslutning fordi alternativet er å være en illegal organisasjon med den utrygghet og risiko det gir. Det reduserer også faren for at Suu Kyi tvinges tilbake til husarrest, mener Inger Lise Husøy, daglig leder i Den norske Burmakomité.

Lovene som forbød NLD og Aung San Suu Kyi å stille til valget i fjor høst er nå endret slik at NLD igjen kan bli et lovlig parti. Det er ventet at det avholdes suppleringsvalg senere i år eller på nyåret, hvor NLD vil stille.

- Det er et tegn på at styresmaktene i Burma har innsett at de ikke kan kriminalisere NLD og Aung San Suu Kyi. Lovendringen som nå gir NLD mulighet til å få en parlamentarisk arena er et skritt i riktig retning dersom kommende valg blir frie og rettferdige, sier Husøy.

I en tale 14. november, på ettårsdagen for løslatelsen, ville Aung San Suu Kyi ikke bekrefte at Burma nå er på vei mot demokrati. Hun understreket at lovverket og et uavhengig rettsvesen vil være avgjørende for en positiv og bærekraftig utvikling videre. Hun fremholdt også kravene om løslatelse av alle politiske fanger og nasjonal våpenhvile.

Kontakt:
Inger Lise Husøy, daglig leder, Den norske Burmakomité, mobil: 97 97 83 83.

18. nov. 2011: Suu Kyi's NLD democracy party to rejoin Burma politics, BBC

Tips en venn

X

Nettsiden støttes av Norad | Design: Ingrid Apollon | Publiseringssystem fra Noop | Toppfoto: Simen Myrberget