Bilde: Seier til NLD 
Kilde: Mizzima

Seier til NLD

Tips en venn  • Utskriftsversjon Suppleringsvalget • 02. april 2012

Inger Lise Husøy, daglig leder i Den norske Burmakomité er i Yangon og kan melde om ellevill stemning etter NLD og Aung San Suu Kyis valgseier.

I Rangoon sies det at NLD vant alle 44 seter som var på valg. Til de resterende 3 - 4 setene i Kachin-områder var det ikke valg som følge av krigshandlinger.

Husøy var på valgvaken utenfor NLDs hovedkvarter i går kveld og i formiddag da Suu holdt sin seierstale. Folk jubler og viser seierstegnet overalt.

- Valgseieren er et tydelig budskap til makthaverne om at folket ønsker demokrati, sier Husøy, daglig leder i Den norske Burmakomite, fra Yangon.

- Ved dette valget stemte folk uten frykt, og gav enda en gang sin fulle støtte til Aung San Suu Kyi. Sist var i 1990, men da ble opposisjonens seier ignorert av militaerjuntaen, sier Husøy. Hun understreker at selv om antall parlamentsplasser suppleringsvalget dreide seg om kun 7 prosent av setene i parlamentet, så er det likevel en ny tidsepoke som har startet  for demokratibevegelsen i Burma, avslutter Husøy.

Tips en venn

X

Nettsiden støttes av Norad | Design: Ingrid Apollon | Publiseringssystem fra Noop | Toppfoto: Simen Myrberget