Bilde: Telenors lisens. Nytt kapittel i Norges relasjon til Burma 
Kilde: Telenor

Telenors lisens. Nytt kapittel i Norges relasjon til Burma

Tips en venn  • Utskriftsversjon Pressemelding • 27. juni 2013

Burmesiske myndigheter bekreftet i dag at Telenor og det Qatarbaserte selskapet Ooredoo fikk konsesjon til å bygge mobilnett i Burma.

Pressemelding
Den norske Burmakomité

- Telenor har nå en unik mulighet til å bidra positivt, samt sette en etisk standard i Burma. Kommunikasjon, internett og bedre infrastruktur er noe alle i Burma ønsker velkommen. Jeg vet at Telenor har gjort et grundig forarbeid, og at de er klar over utfordringene i landet, sier Audun Aagre, daglig leder i Den norske Burmakomité. 

Burma er fremdeles ansett som et av verdens mest korrupte land, med tette bindinger mellom næringsliv og politisk ledelse. Burma har i dag ikke en regjering som har legitimitet i folket, gjennom frie og rettferdige valg.

- Telenors enorme satsing i Burma vil derfor by på svært mange utfordringer som selskapet må ta på alvor. Korrupsjonen i det tidligere militærregimet vil være en av de største utfordringene, sier Aagre.

Burma er et land preget av dyp mistillit. For en internasjonal aktør er det lett å trå feil. Inngående kunnskap om landet er helt nødvendig for å lykkes. Etniske og religiøse konflikter er aktualisert det siste året. Burmakomiteen har tidligere rådet Telenor til å tenke forsoning i alt de gjør i Burma, gjennom å ansette lokal arbeidskraft fra ulike etniske delstater og religiøs bakgrunn. 

– Det er ikke selskapers ansvar å arbeide for forsoning, men på dette feltet kan et selskap som Telenor bidra positivt, og vi mener det også er smart for businessen. Vi ser frem til å følge Telenor tett i årene som kommer, sier Aagre. 

For ytterligere kommentarer, kontakt Audun Aagre, 977 25 617, daglig leder i Den norske Burmakomité.

Bilder: https://www.dropbox.com/sh/szsj0wpw4i4g3xb/IF8JWCRYT3 

 

Tips en venn

X

Nettsiden støttes av Norad | Design: Ingrid Apollon | Publiseringssystem fra Noop | Toppfoto: Simen Myrberget