Bilde: Matfestival for Burma, søndag 25. mai 
Kilde: Marte Graff Jenssen

Matfestival for Burma, søndag 25. mai

Tips en venn  • Utskriftsversjon  • 21. mai 2014

MAT UTEN GRENSER: Søndag arrangerer norske stjernekokker i samarbeid med Burmakomiteen en matfestival til inntekt for en burmesisk kokkeskole og lokale bønder.

Pressemelding
Den norske Burmakomité
21. mai 2014

– Vi lover god mat, fine opplevelser og god stemning for hele familien bak Domkirken i Oslo, og en hyggelig markering av et langvarig vennskap mellom Norge og Burma, sier Audun Aagre, daglig leder i Burmakomiteen. 

Festivalen foregår i parken bak Oslo domkirke kl. 13-18 med gratis inngang og mye god mat. I tillegg vil det arrangeres en seks retters middag med vin kl. 18 på Baltazar Ristorante & Enoteca til 1450 kroner (bestilling: middag@matutengrenser.no).

Initiativtager Stian Floer (Hitchhiker, Smalhans og Strand restaurant) har alliert seg med Bent Stiansen (Statholdergaarden), Dag Tjersland (Baltazar Ristorante & Enoteca), Lena Bøhn (Café Bacchus), Terje Ommundsen (Plah bar og restaurant) og mange flere. Burmesere i Norge bidrar med mat og dans. Det blir smaking av burmesisk tebladsalat og nasjonalretten mohingya, grillkurs med Bent Stiansen, kurs i italiensk mat med Dag Tjersland og mye mer. Forfatteren Pascal Khoo Thwe vil lese fra sin neste bok, Jungle Cookbook, med historier fra da han lærte å tilberede slanger, aper og jungelens råvarer etter å flyktet til jungelen etter studentdemonstrasjonene i 1988.

Stian Floer ved Hitchhiker er initiativtaker bak Mat uten grenser. 

– Fra å være en veldedighetsmiddag i fjor har vi i år valgt å arrangere en matfestival i tillegg til middagen. Vi er stolte av at så mange restauranter bidrar til arrangementet. Det viser at kokker og servitører bryr seg. Dette kommer fra hjertet, sier Floer. 

Bent Stiansen fra Statholdergaarden er opptatt av å gi burmesere mulighet til å jobbe med sin egen matkultur. 

– Jeg har alltid vært opptatt av å dele kunnskap. Det er noe vi kokker jobber med hver dag. De siste årene har vi støttet en kokkeskole i Kambodsja, og vi er glade for å gi støtte til kokker og bønder i Burma. Jeg besøkte nylig landet, og ser at det har et stort potensial, og man trenger gode kokker og servitører for å lykkes med å presentere sin egen mat for de besøkende, sier Bent Stiansen, fra Statholdergaarden. 

Dag Tjersland fra Baltazar Ristorante & Enoteca, kjent for sin lidenskap for italiensk mat, sørger for at festivalen får en sentral og flott beliggenhet bak domkirken. 

– Domkirkeparken er et av byenes fineste steder å være. Vi har et godt samarbeid med kirken. Vi setter opp ti telt hvor det blir servering av mat og drikke, samt et stort telt for matdemonstrasjoner og burmesiske kulturinnslag, sier Tjersland. 

Lena Bøhn ved Café Bacchus deler forventningene om en helt spesiell dag.

– Dette var et arrangement det var lett å bli med på. Vi ser frem til å fylle Domkirkeparken med god mat og drikke på dagen, og til middagen etterpå. Dette er et dugnadsprosjekt hvor mange aktører er med, sier Bøhn. 

Restaurantenes innsats og Mat uten grenser er verdt å merke seg. Audun Aagre gleder seg over engasjementet.

– Initiativet og engasjementet fra norske kokker og restauranter er prisverdig, og jeg håper andre vil la seg inspirere. Alle snakker om næringslivets samfunnsansvar. Jeg tror kokkenes initiativ er den rette veien å gå. Støtte til prosjekter relatert til egen virksomhet vil skape større eierskap hos egne ansatte, samtidig som det bidrar til noe konkret for fremtidige kokker og servitører i Burma. Det er fantastisk at norske restauranter viser vei, sier Aagre.

Bilder: https://burma.box.com/s/jcqee6gxfu1180x9n7zx
Krediteres: Burmakomiteen

Kontakt: 

Stian Floer, Hitchhiker: 922 80 986.

Bent Stiansen, Statholdergaarden: 992 25 129.

Dag Tjersland, Baltazar Ristorante & Enoteca: 916 10 472.

Lena Bøhn, Café Bacchus: 948 61 079.

Audun Aagre, daglig leder, Burmakomiteen: 977 25 617.

 

 

Tips en venn

X

Nettsiden støttes av Norad | Design: Ingrid Apollon | Publiseringssystem fra Noop | Toppfoto: Simen Myrberget