Bilde: - I Burma ligger djevelen i detaljene 
Kilde: Åse Sand.

- I Burma ligger djevelen i detaljene

Tips en venn  • Utskriftsversjon Norge i Burma • 10. november 2014

Burma er et av regjeringens tolv nye fokusland for bistand. Men det er et uoversiktelig landskap for både bedrifter, organisasjoner og diplomater å bevege seg i, sier Audun Aagre til Bistandsaktuelt, som i siste nummer har Burma som tema.

Artikler om Burma i siste nummer av Bistandsaktuelt:

- I Burma ligger djevelen i detaljene
Dypdykkintervju med Audun Aagre, daglig leder i Burmakomiteen, om norsk engasjement i Burma.

- Behov for seriøse næringslivsaktører
Kongeparet og to Høyre-statsråder besøker snart et av regjeringens tolv nye fokusland for bistand, ledsaget av en norsk næringslivsdelegasjon. - Næringslivet vil fortsette å møte store utfordringer. Samtidig er det store muligheter og behov for seriøse aktører, sier Ann Ollestad, Norges ambassadør til landet.

Enorme muligheter - og et vepsebol av utfordringer
Telenor investerer milliarder, har lovet å tilby mobilnett til 90 prosent av befolkningen og mener satsingen vil bidra til sosial utjevning. Men skraper man så vidt i Myanmars nypolerte overflate, finner man etniske motsetninger, konflikter med geriljagrupper - og en korrupsjonsjaget økonomi. I tillegg har Telenors underleverandører brukt barn som arbeidskraft og brutt selskapets egne sikkerhetsregler. Kan det norske selskapet bidra til utvikling i Myanmar?

Her bryter Telenor egne sikkerhetsregler i Myanmar
Den norske telegiganten håper å bidra til økonomisk vekst i et av verdens fattigste land. Men selv med gode kontrollrutiner har det norske selskapet både brukt barn som arbeidskraft og brutt egne HMS-regler i det tidligere militærdiktaturet.

Veien ut av bakevja
LEDER BISTANDSAKTUELT: Utviklingen i Myanmar de siste årene er historien om hvordan et isolert land med et brutalt og undertrykkende regime begynner å åpne seg mot omverdenen. Befolkningen i landet levde i mange tiår under et jernregime.

 

Tips en venn

X

Nettsiden støttes av Norad | Design: Ingrid Apollon | Publiseringssystem fra Noop | Toppfoto: Simen Myrberget