Tilbake til vanlig visningDen norske Burmakomité | Utskriftsversjon av artikkelen "Statssekretær åpner Burma-markering på Eidsvolls plass i dag kl. 16"

Statssekretær åpner Burma-markering på Eidsvolls plass i dag kl. 16


Gulbrandsen stiller for utviklingsminister Erik Solheim, som er en av tusener som har uttrykt sin støtte til Aung San Suu Kyi i form av en hilsen på kampanjesiden www.64forsuu.org til Suu Kyis 64-årsdag 19. juni. Solheim skrev (vår oversettelse):

“Det var delvis for din del at jeg besøkte Burma i januar. I 20 år har jeg kjempet for menneskerettigheter og demokrati i Burma. Mine 64 ord sammen med andre sine ord viser et internasjonalt samfunn med én stemme, som håper at din 64. fødselsdag vil feires i frihet. 13 år i husarrest er 13 for mange. Du er i våre tanker.”

Gro Harlem Brundtland, Kjell Magne Bondevik, Kåre Willoch og Hans Olav Syversen har også sendt sin hilsen til Suu Kyi på www.64forsuu.org. Mange kjente personer har støttet kampanjen, blant annet Storbritannias statsminister Gordon Brown, Nobels fredsprisvinner Shirin Ebadi og kjendiser som George Clooney, Brad Pitt, Yoko Ono, David Beckham og Julia Roberts.

PROGRAM FOR MARKERING 26. juni kl. 16-17:  

Arrangører:
Den norske Burmakomité og Burma Nationalities Association (Norway)

Aung San Suu Kyi og politiske fanger i Burma må løslates.

Juntaens forbrytelser i Burma må granskes.

Aung San Suu Kyi fylte nettopp 64 år. Hun har tilbrakt mer enn 13 år i husarrest siden 1989. Nå sitter hun i fengsel i påvente av dom i en absurd rettssak, som etter planen gjenopptas fredag 26. juni etter flere utsettelser. Landet har over 2100 politiske fanger. Mange dør av tortur og mangel på helsetjenester.

I Øst-Burma har det burmesiske militæret i juni startet en ny offensiv, som del av en borgerkrig som har vart i 60 år. Bare de siste ukene har 4000 sivile blitt tvunget på flukt.

Det mangler ikke dokumentasjon på at overgrepene i Burma kan karakteriseres som forbrytelse mot menneskeheten. Nå må det internasjonale samfunn handle.

Vi krever:

FNs sikkerhetsråd må nedsette en undersøkelseskommisjon for å granske krigsforbrytelser og forbrytelser mot sivilbefolkningen i Burma.

Appell ved:

· Inger Lise Husøy, daglig leder i Den norske Burmakomité

· U Bo Thaung, leder i Burma Nationalities Association (Norway)

· Nelson Ku, leder i Overseas Karen Network Organisation - Norway

· Salai Kitt Kho Lian, tidligere studentaktivist

Kulturelt innslag ved skuespiller Ingunn Øyen,

som spiller Aung San Suu Kyi i monologen The Lady of Burma.

Avslutning med sang.

Kontakt:
Inger Lise Husøy, daglig leder, Den norske Burmakomité
Mobil 97 97 83 83.Utskrift fra http://www.burma.no/Artikler/3852.html - 23.01.2022
Den norske Burmakomité
Kirkegata 5, 0153 Oslo