Skjul bilderTilbake til vanlig visningDen norske Burmakomité | Utskriftsversjon av artikkelen "- Lytt til Suu Kyi"

Bilde: - Lytt til Suu Kyi

- Lytt til Suu Kyi


- Den norske Burmakomité ber meg om å ikke gå for raskt i Dagbladet 9. november. Jeg mener vi bør hjelpe og være positive nå. Forbrytelsen vil ikke være å håpe på og støtte opp om forandringen. Forbrytelsen vil være ikke å gi den hjelpen de ber om, skriver Solheim i Dagbladet 11. november.

I en replikk til dette oppfordrer Den norske Burmakomité Solheim til å lytte til Aung San Suu Kyi og opposisjonen for veien videre.

I det første innlegget, Ikke for raskt, Solheim, tok Den norske Burmakomité til orde for at Solheim ikke bør selge sanksjonene som forhandlingskort overfor Burma for raskt eller for billig. Vi ser at det skjer en positiv utvikling, men minner samtidig om at det gjenstår store utfordringer. Konflikter i etniske områder har eskalert etter valget for et år siden og antall sivile drevet på flukt er det høyeste siden 2002.

Solheim og tidligere statssekretær Espen Barth Eide har begge nylig besøkt Burma og uttrykt sterk optimisme. Burma-kjenner Camilla Buzzi hevder i et innlegg på nyemeninger.no at Barth Eide både i forbindelse med forrige og denne reisen har vært naiv i sin vurdering av utviklingen i Burma.
Utskrift fra http://www.burma.no/Artikler/4964.html - 23.01.2022
Den norske Burmakomité
Kirkegata 5, 0153 Oslo