Skjul bilderTilbake til vanlig visningDen norske Burmakomité | Utskriftsversjon av artikkelen "Suu Kyi tryggere med NLD som lovlig parti"

Bilde: Suu Kyi tryggere med NLD som lovlig parti

Suu Kyi tryggere med NLD som lovlig parti


Den norske Burmakomité
Pressemelding
18. november 2011

- Dette er en viktig og riktig beslutning fordi alternativet er å være en illegal organisasjon med den utrygghet og risiko det gir. Det reduserer også faren for at Suu Kyi tvinges tilbake til husarrest, mener Inger Lise Husøy, daglig leder i Den norske Burmakomité.

Lovene som forbød NLD og Aung San Suu Kyi å stille til valget i fjor høst er nå endret slik at NLD igjen kan bli et lovlig parti. Det er ventet at det avholdes suppleringsvalg senere i år eller på nyåret, hvor NLD vil stille.

- Det er et tegn på at styresmaktene i Burma har innsett at de ikke kan kriminalisere NLD og Aung San Suu Kyi. Lovendringen som nå gir NLD mulighet til å få en parlamentarisk arena er et skritt i riktig retning dersom kommende valg blir frie og rettferdige, sier Husøy.

I en tale 14. november, på ettårsdagen for løslatelsen, ville Aung San Suu Kyi ikke bekrefte at Burma nå er på vei mot demokrati. Hun understreket at lovverket og et uavhengig rettsvesen vil være avgjørende for en positiv og bærekraftig utvikling videre. Hun fremholdt også kravene om løslatelse av alle politiske fanger og nasjonal våpenhvile.

Kontakt:
Inger Lise Husøy, daglig leder, Den norske Burmakomité, mobil: 97 97 83 83.

18. nov. 2011: Suu Kyi's NLD democracy party to rejoin Burma politics, BBCUtskrift fra http://www.burma.no/Artikler/4982.html - 23.01.2022
Den norske Burmakomité
Kirkegata 5, 0153 Oslo