Vis bilderTilbake til vanlig visningDen norske Burmakomité | Utskriftsversjon av artikkelen "Burmesiske demokratiledere på studietur i Norge"

Bilde: Burmesiske demokratiledere på studietur i Norge

Burmesiske demokratiledere på studietur i Norge


Pressemelding
Den norske Burmakomité

En rekke norske forskere, politikere, fagpersoner og journalister vil dele erfaringer som er relevant for demokratiseringsprosessen i Burma. Det er i tillegg lagt opp til møter med Telenor, ved Jon Fredrik Baksaas, og Utenriksdepartementet, ved Espen Barth Eide. Delegasjonen vil følge valget, og studieturen er lagt opp i tett dialog med departementene, Senter for menneskerettigheter, PRIO, Universitetet i Oslo, FN-sambandet og andre institusjoner i Oslo, Bergen og Berlin.

– Utviklingen i Burma går raskt. Det er bare to år til valget i Burma, og det er nå man må legge grunnlaget for et bærekraftig demokrati. Alle som er involvert i endringene i Burma har det svært travelt, samtidig som de ser behovet for mer kunnskap, sier Audun Aagre, daglig leder i Den norske Burmakomité.

Fra delegasjonen kommer sentrale medlemmer fra National League for Democracy (NLD), organisasjonen 88 Generation Students, som spiller en svært viktig politisk rolle i demokratiseringsprosessen, studentorganisasjonen ABFSU og politiske partier i Mon-staten, hvor Norge har et betydelig engasjement. Det er sannsynlig at flere av disse partiene vil bli valgt i 2015.

– Reformprosessen har gitt en bratt læringskurve for regjeringen, det proksi-militære partiet USDP og byråkratiet, som er tett på det militære. Betydningen av kompetanse for andre partier kan knapt overvurderes, ikke minst med tanke på stabilitet etter valget i 2015, sier Aagre.

Delegasjonen skal også besøke Bergen og Berlin, hvor de blant annet skal studere føderalstaten. For mange av representantene er det første gang de reiser ut av Burma. I Oslo vil delegatene bo privat, hvor de etniske partiene vil bo under samme tak.

– Det er viktig å huske på at den politiske opposisjonen ikke er en homogen gruppe. Heldigvis. Vi håper selvsagt at delegatene har en enda bedre dialog når de drar enn da de kom, sier Audun Aagre, daglig leder i Burmakomitéen.

For intervju, mer informasjon og intervjuavtaler med delegatene, kontakt:

Audun Aagre, daglig leder: 977 25 617.

Eller Åse Sand, informasjonsansvarlig: 984 59 716.

Bilder: https://burma.box.com/s/3382fztdpty8d5jkt3fu

Program for delegasjonen: https://burma.app.box.com/s/kqw03v4cv6uqgbpdy2phUtskrift fra http://www.burma.no/Artikler/5748.html - 19.05.2022
Den norske Burmakomité
Kirkegata 5, 0153 Oslo