Vis bilderTilbake til vanlig visningDen norske Burmakomité | Utskriftsversjon av artikkelen "Vil du støtte vårt arbeid i Burma?"

Bilde: Vil du støtte vårt arbeid i Burma?

Vil du støtte vårt arbeid i Burma?


Den norske Burmakomité (NBK) ble etablert i 1992, rett etter at Aung San Suu Kyi ble tildelt Nobels fredspris. En av våre første prosjekter var å etablere radiostasjonen Democratic Voice of Burma. Siden har vi vært en viktig støttespiller for demokrati og menneskerettigheter i Burma.

Vi har gjennom 20 år opparbeidet oss kredibilitet, tillit og et nettverk som i dag kan utnyttes på en annen måte enn tidligere når landet åpnes mer opp. Samtidig har vi være en viktig stemme i Norge både i forhold til menneskerettighetsbrudd og overgrep, men også til norsk politikk. Det har vi tenkt å fortsette med. Burma har på kort tid gått gjennom bemerkelsesverdige endringer, men et demokrati bygges ikke over natten. Et uavhengig sivilsamfunn er en forutsetning for et bærekraftig demokrati. 

Vi er takknemlige for støtte til det viktige arbeidet våre partnere gjør i Burma. Ved å støtte oss bidrar du til å styrke sivilsamfunn og rettighetsarbeid i en avgjørende fase i Burmas historie. Les mer om vårt arbeid.

Bidrag kan overføres til kontonr: 7874 05 34768. 

Bidrag gir rett til skattefradrag. Ta kontakt på e-post: info@burma.no.


Synne og Flemming ga bryllupsgavene til Burma

Synne Lysberg og Flemming Skjønhals ønsket å samle inn penger til Burma i stedet for gaver i bryllupet sitt. Her forteller de selv hvorfor: 

Flemming og Synne på bryllupsreise i Burma. Her besøker de "Verdens største bok" plassert rundt Kuthodaw pagoden i Mandalay.

"Den første detaljen som var på plass av bryllupsplanleggingen, var at bryllupsreisen skulle gå til Burma, et land vi har drømt om å besøke i lang tid. At myndighetene nylig har gjort landet mer tilgjengelig for tilreisende, har åpnet opp etter tiår hvor befolkningen har vært så å si isolert, var rett og slett heldig timing. Med vår bakgrunn som menneskerettighetsaktivist og reiselivsagent vekket Burma en ekstra nysgjerrighet og varme i de reiseglade hjertene våre. Og akkurat som vi var blitt fortalt var burmeserne det mest smilende, gjestfrie, åpenhjertige og hyggelige folket man kan tenke seg. 

Da vi skulle skrive ønskeliste til bryllupet, føltes det rart å skulle liste opp ting vi ikke egentlig trenger. Det er hyggelig å få ting som minner om en så spesiell dag, men vi ønsket også at gavene til bryllupet skulle være nyttige. Med bryllupsreisen i mente kom vi frem til at nytten ville være større i Burma en hos oss. Heldigvis likte mange av gjestene våre ideen, og vi samlet inn en sum som vi er stolte over å ha gitt til det viktige arbeidet med å styrke sivilsamfunnet og rettighetsarbeidet i Burma!"Utskrift fra http://www.burma.no/Artikler/5788.html - 13.08.2022
Den norske Burmakomité
Kirkegata 5, 0153 Oslo