Vis bilderTilbake til vanlig visningDen norske Burmakomité | Utskriftsversjon av artikkelen "- I Burma ligger djevelen i detaljene"

Bilde: - I Burma ligger djevelen i detaljene

- I Burma ligger djevelen i detaljene


Artikler om Burma i siste nummer av Bistandsaktuelt:

- I Burma ligger djevelen i detaljene
Dypdykkintervju med Audun Aagre, daglig leder i Burmakomiteen, om norsk engasjement i Burma.

- Behov for seriøse næringslivsaktører
Kongeparet og to Høyre-statsråder besøker snart et av regjeringens tolv nye fokusland for bistand, ledsaget av en norsk næringslivsdelegasjon. - Næringslivet vil fortsette å møte store utfordringer. Samtidig er det store muligheter og behov for seriøse aktører, sier Ann Ollestad, Norges ambassadør til landet.

Enorme muligheter - og et vepsebol av utfordringer
Telenor investerer milliarder, har lovet å tilby mobilnett til 90 prosent av befolkningen og mener satsingen vil bidra til sosial utjevning. Men skraper man så vidt i Myanmars nypolerte overflate, finner man etniske motsetninger, konflikter med geriljagrupper - og en korrupsjonsjaget økonomi. I tillegg har Telenors underleverandører brukt barn som arbeidskraft og brutt selskapets egne sikkerhetsregler. Kan det norske selskapet bidra til utvikling i Myanmar?

Her bryter Telenor egne sikkerhetsregler i Myanmar
Den norske telegiganten håper å bidra til økonomisk vekst i et av verdens fattigste land. Men selv med gode kontrollrutiner har det norske selskapet både brukt barn som arbeidskraft og brutt egne HMS-regler i det tidligere militærdiktaturet.

Veien ut av bakevja
LEDER BISTANDSAKTUELT: Utviklingen i Myanmar de siste årene er historien om hvordan et isolert land med et brutalt og undertrykkende regime begynner å åpne seg mot omverdenen. Befolkningen i landet levde i mange tiår under et jernregime.

 Utskrift fra http://www.burma.no/Artikler/6338.html - 24.06.2021
Den norske Burmakomité
Kirkegata 5, 0153 Oslo